ELSSTRAAT – ZUID 4
, 9140 TEMSE

Tel.:03/7106010
Fax.: 03/7106018

 

Oprichting KV Oekandanou uit Steendorp

Carnavalsgroep Kv Oekandanou? Steendorp werd op 15 Oktober 2011 gesticht door enkele carnavalisten die een nieuwe groep wensten op te starten.De naam van de groep Oekandanou is ontstaan door het vastleggen van de doelstellingen en men het woord Oekandanou meerdere malen onbewust gebruikt! 

Op deze dag werd mede door enkele sponsors hun steun met name Tais en Mario van hairfashion Studio en Davy-Kim van Café Ter Dijcke de oprichting een feit. Statuten en bestuur werden samengesteld, leden opgenomen in de groep waardoor we in februari 2012 voor de 1ste keer konden deelnemen aan de carnavalstoeten als brandweermannen en vrouwen.

Door de ambiance en plezier dat gebracht werd door de leden was er al snel een aanvulling van nieuwe leden. In februari 2013 kwamen we met een nieuwe wagen en als thema racepiloten en pitspoezen.

Augustus 2013 werd onze groep getroffen door een zware dobber namelijk het overlijden van onze voorzitter. Mede door deze omstandigheden werd onze groep zwaar op de proef gesteld en enige tijd later haakte de toenmalige ondervoorzitter af om persoonlijke- en beroepsredenen .

De toenmalige penningmeester en stichter Luc Mostien heeft dankzij enkele mensen die de groep niet ten gronde wilden zien gaan de steun gekregen om verder te gaan met de groep.

Deze mensen maken nu deel uit van het huidige bestuur . Luc Mostien werd voorzitter, Dany De Wit ondervoorzitter, Eric De Maere penningmeester, Gunther Van Damme secretaris en webmaster en Marc Van Hauwermeiren bestuurslid.Het nieuwe bestuur verwelkomde na deze gebeurtenissen nog enkele nieuwe leden waardoor onze groep zich stelselmatig kon opwerken door de fantastische samenwerking van het nieuwe bestuur en leden.

Dank zij de leden en onder technische kunde van 1 van onze leden Davy,mede hierdoor konden we in februari 2014 met onze heropgebouwde wagen en als thema Eskimo's het carnavalgebeuren weer in positieve zin beleven.

Onder impuls van het nieuwe bestuur werd overgegaan tot een jaarlijkse wafelverkoop in het voorjaar, een jaarlijks eetfestijn met bal en deelnemen aan de kerstmarkt van Ter Dijcke, de toenmalige uitbaters hebben in December2014 Ter Dijcke overgegeven aan Marianne en Franky die samen met hairfashion Studio ook onze sponsor blijft.Mede dank zij nog enkele sponsers Frituur Amarillo,DG kunststoftechnieken en Den Artichock hebben we steeds een ruggensteun. 

2014 was ook het jaar dat we een Prins Carnaval na een spannende verkiezingsstrijd mochten verwelkomen. Roy Meersman lid van onze carnavalsgroep was verkozen als Prins carnaval 2015 van Steendorp, Prins Roy 1.

In 2015 komen we met ons nieuw thema namelijk Piraten.Kv oekandanou is een groep die steeds groeit in alle opzichten, jong van hart is en plezier en ambiance op de 1ste plaats stelt en de toekomst voor nog jaren carnaval vieren nastreeft.

We zijn niet de grootste maar wel een toffe en plezante groep dank zij de leden die we hebben en die de doelstellingen en het logo hoog in het vaandel dragen.

Copyright © 2015 by gvandam